booze in hollywood jenevermuseum foto-expo

Expo

Expo


Als expertisecentrum over (Belgische) jenever en likeur
zet het Jenevermuseum op gezette tijdstippen
nieuwe informatie over de collectie, maatschappelijke
ontwikkelingen of technologische
evoluties in de kijker via tijdelijke tentoonstellingen
binnen én buiten het museum.
Een overzicht van onze tentoonstellingen sinds 2000 vind je in het archief van de vorige expo's.
Er is ook een fotogalerij met de tentoonstellingsaffiches van de afgelopen jaren.
De lopende tentoonstelling(en) vind je hieronder.Booze in Hollywood

Foto-expo in het Jenevermuseum en 8 horecazaken
23 september 2017 – 7 januari 2018

“The problem with the world is that everyone is a few drinks behind.” - Humphrey Bogart

De Golden Age van Hollywood liep van de jaren 1920 tot 1960. Het was de tijd waarin de grote filmstudio’s het voor het zeggen hadden. De tijd waarin iconische acteurs als Frank Sinatra, Humphrey Bogart en Marilyn Monroe wankelden onder wurgcontracten. Een tijd waarin alcohol vlotter vloeide dan ooit tevoren én dan daarna het geval zou zijn. Nog voor de seksuele revolutie van de sixties en de intrede van marihuana in de jaren 1970 was alcohol alomtegenwoordig, zowel op als naast het witte doek.

Booze in Hollywood gunt je een bevoorrechte blik op een tijd en plaats waar drinken beschouwd werd als sexy en de grootste wereldsterren geregeld dronken voor de camera stonden. Aan de hand van zorgvuldig geselecteerde foto’s uit films, van parties en privémomenten schetst deze foto-expo een beeld van een tijdperk dat qua stijl, uitstraling en uitspattingen zijn gelijke nooit meer zal vinden.

Voor deze tentoonstelling werkte het Jenevermuseum samen met curator Birgit Krols. Als ex-journalist, eind/hoofdredacteur, copywriter, auteur en fotograaf heeft Birgit ruim 20 jaar ervaring in creëren en publiceren. Sinds kort maakt ze als Boekenbouwer de schrijfdromen van anderen waar en is ze uitgever bij de Wonderschrijverij. In woord en beeld probeert ze waarheid en schoonheid te vangen, met het oog op groei en verbondenheid.

Voor deze expo breekt het Jenevermuseum opnieuw buiten zijn museummuren en slaat de handen in elkaar met 8 erg verschillende horecaondernemers in het centrum van Hasselt. Samen brengen zij een stukje Hollywood naar Hasselt. Niet alleen door het presenteren van klassiek geworden foto’s van Hollywood celebreties met een glas in de hand, ook door zelf een drankje of een gerechtje aan te bieden volledig in de sfeer van the golden age of Hollywood.

Bezoek het Jenevermuseum, wandel door Hasselt, spring binnen in alle 8 horecagelegenheden, droom weg in de meer dan 80 iconisch geworden foto’s en geniet van al het aangeboden lekkers: van een Coffee Sinatra, een Big Kahuna Burger tot een Dry Martine shaken, not stirred!

Voor alle praktische informatie (openingsuren & ticketprijzen) klik je hier of download je de infowandelkaart.

De foto-expo werd gerealiseerd in nauwe samenwerking met volgende horeca-ondernemers:

L' Aperi vino - Aroma - Bellagio - 't Borrelhuis - De Boulevard (brasserie Holiday Inn) - De Egel - Panachee - Smaaksalon

Zie hieronder voor enkele sfeerbeelden.

Expo 'Jenever op doek. De keuze voor actieve conservatie'

Wordt verwacht
4 februari 2018 - 1 juli 2018

Gezellige herbergtaferelen, plezierige drinkscènes, sfeervolle caféinterieurs maar ook enkele schrijnende dronkenmanstaferelen. Het Jenevermuseum investeert sinds enige jaren in schilderwerken van bekende en minder bekende kunstenaars en toont nu een selectie uit zijn kleine maar fijne kunstcollectie.

Met bijzondere aandacht voor de opfrissing en restauratie van een aantal werken op doek en paneel.