Jazz 'n Jenever: Jokke Schreurs Solo

Jazz 'n Jenever in het Jenevermuseum
Jokke Schreurs (°1960, Hasselt, Belgium) speelt gitaar vanaf zijn 12de. Hij groeide op met de Country Blues van Big Bill Broonzy en Robert Johnson, en later met Folk, Pierre Bensusan, Wannes Van de Velde, Rum,... Hij speelt fingerpicking en folk in lokale groepjes.

Zijn interesse voor Jazz groeit pas later. Eerst Coltrane en Charlie Parker, en zo terug naar uiteindelijk Django Reinhardt. Hij volgt les bij o.a. Pierre Van Dormael, en een paar keer bij Philippe Catherine. Jokke was toen nog student en hij speelde zijn zakgeld bij mekaar in het lokale circuit.

In 1987 besluit hij het er als professional op te wagen en de rest is Belgische jazzgeschiedenis.

Zijn muziek? Hot Club op zijn Belgisch, een eclectische stijl gebaseerd op Django, met invloeden van overal, maar altijd met het bescheiden besef van maar Belg te zijn.

www.jokkeschreurs.com

Doors:  20.30u
Start:  21.00u

Het concert vindt plaats bij goed weer op de binnenkoer, bij minder goed weerd in de sfeervolle stookzaal van het Jenevermuseum.

Tickets aan de kassa of online te bestellen via deze link.

12 euro (incl. borrel)
10 euro (incl. borrel - UitPashouders Hasselt & leden vzw Nationaal Jenevermuseum Hasselt)