Erfgoedtheater 'Virga Jesse of dokter Willems?'

Wie redde Hasselt van de verschrikkelijke "runderpest"?
Na 150 jaar krijgen we misschien eindelijk een antwoord op deze vraag. Na weken experimenteren scheen het vaccin van Dokter Willems te werken. De ossen bleven in leven. Maar, nadat de Hasselaren hun Virga Jesse hadden aanbeden, stopte de massale veesterfte vrijwel meteen. Wie had de ossen en de jeneverindustrie gered? Het antwoord komt mogelijk uit een wel heel onverwachte hoek!

Het Koninklijk Hasselts Operettengezelschap brengt dit klassiek geworden historische verhaal met een serieuze geut humor, en dat in het “Hessels” én tegelijk verstaanbaar voor iedereen.

Waar: de binnenkoer van het Jenevermuseum
Wanneer: zaterdag 05/08, zondag 06/08, vrijdag 11/08, zaterdag 12/08, zondag 13/08, vrijdag 18/08 en zaterdag 19/08 telkens om 19u – duur: ca. 30 minuten
Toegang gratis