Erfgoeddag: wandeling 'Armenzorg in Hasselt door de eeuwen'

Het Volkstehuis, Welzijnszorg, De Brug Hasselt vzw ... Allemaal zetten ze zich in voor armoedebestrijding in Hasselt. Tijdens een wandeling hoor je de ervaringen van hun medewerkers. Onderweg vertelt de gids hoe, waar en door wie er vroeger aan armoedebestrijding gedaan werd. De rondleiding eindigt bij De Brug Hasselt vzw, waar je kan genieten van een kopje koffie.
Het Jenevermuseum is één van de haltes op je wandeling. Hier staan in de stookzaal enkele schilderwerken opgesteld die een licht werpen op het grootste maatschappelijk probleem van het einde van de 19de en het begin van de 20ste eeuw, nl. alcoholmisbruik. Dit was zonder twijfel één van de belangrijkse oorzaken van armoede in die periode. Inschrijvingen en meer info? Klik hier.

Het museum is gratis toegankelijk op Erfgoeddag.